25 maart 2022

Groter podium (nieuws, 2022)

Gouden Stropwinnaar komt naar je toe deze herfst  Bibliotheken in tien provincies zijn deze herfst gastheer voor de Gouden Strop Thrillertour. Dit is een initiatief van NBD Biblion (bekend van de AI-recensies...) en de Stichting Gouden Strop om meer Nederlandse thrillerauteurs een groter podium te bieden.

De Gouden Strop Thrillertour maakt deel uit van NBD Biblion Gouden Strop. De winnaar van deze vakprijs voor het beste spannende boek van het jaar wordt donderdag 9 juni bekend gemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude in Utrecht.

Michael Berg (Stichting Gouden Strop): ‘De bedoeling is dat de winnaar van de NBD Biblion Gouden Strop samen met andere Nederlandse thrillerauteurs op tournee gaan door Nederland. We zijn blij dat NBD Biblion als sponsor deze tournee mogelijk heeft gemaakt.’

NBD Biblion-directeur Nina Nannini zegt: ‘Thrillers zijn het meest uitgeleende genre in de bibliotheek. Voor bibliotheken verspreid door heel Nederland biedt deze tour een mooie kans om de auteurs bij hun publiek te brengen.’

Na bijna 50 aanmeldingen van bibliotheken uit heel Nederland bleven er tien bibliotheken over. Bij de keuze werd niet alleen gelet op motivatie en locatiemogelijkheden, maar ook op regionale spreiding. De provincies Flevoland en Groningen vallen dit jaar buiten de boot. Het is nog niet bekend welke auteurs de Gouden Stropwinnaar zullen vergezellen tijdens de tour.

Data en bibliotheken:
11/9 Theek 5, Oosterhout (Noord-Brabant)
14/9 Bibliotheek De Boekenberg Spijkenisse (Zuid-Holland)
16/9 Bibliotheek Kollum (Friesland)
17/9 Bibliotheek Noordwest Veluwe, Harderwijk (Gelderland)
18/9 Bibliotheek Kerkrade (Limburg)
22/9 Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Terneuzen (Zeeland)
28/9 De Nieuwe Kolk, Assen (Drenthe)
29/9 Bibliotheek Utrecht (Utrecht)
6/10 Openbare Bibliotheek, Hardenberg (Overijssel)
7/10 Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Huizen (Noord-Holland)

Geen opmerkingen: