13 maart 2022

Wordt verwacht 514 (nieuws, 2022)

'Emotionele diepgang' in nieuw trilogie Don Winslow     Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 26 april Stad in brand, het eerste deel in een nieuwe trilogie van de Amerikaanse bestsellerauteur Don Winslow. Met Stad in brand slaat hij een nieuwe weg in, met meer familiale thema’s en emotionele diepgang, belooft de uitgever.

In het nieuwe thrillerdrieluik Stad in brand belicht Don Winslow de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren 80 en 90.

Het verhaal begint in de stad Providence, 1986. De 29-jarige Danny Ryan is een hardwerkende havenarbeider. Bij tijd en wijle is hij ook actief als ‘mankracht’ voor het Ierse misdaadsyndicaat dat toezicht houdt op een groot deel van de stad.

Danny wil niks liever dan zijn leven veranderen en droomt ervan om opnieuw te beginnen, ergens ver weg, samen met zijn vrouw Terri.

Maar als er zich een oorlog ontketent tussen rivaliserende bendes, raakt hij verwikkeld in een conflict waar hij niet aan kan ontsnappen.

De filmrechten voor deze trilogie werden na een veiling verkocht aan Sony 3000 Pictures. Het tweede deel van de trilogie, City of Dreams, verschijnt in september dit jaar in de VS op de markt. Het slotakkoord, City in Ashes, ligt in het najaar van 2023 in de Amerikaanse boekwinkels. 

Stephen King is opgetogen over Winslows nieuwe boek: 'Stad in brand onderzoekt klassieke thema’s als loyaliteit, verraad, eer en corruptie aan beide kanten van de wet. Dit is een hedendaagse Ilias, geschreven door een van Amerika’s grootste verhalenvertellers.’ En Karin Slaughter meldt 'volledig meegesleept' te zijn. 'Dit eerste deel in een epische nieuwe serie zal lezers direct vanaf het begin boeien. Dit is Winslow op zijn best.’ 

Don Winslow heeft al meer dan twintig veelgeprezen en bekroonde internationale bestsellers geschreven. Als voormalig detective, antiterroristentrainer en trial consultant is hij extreem bedreven in het beschrijven van het criminele circuit. De schrijver zei ooit dat hij van half zes 's tot tien uur in de ochtend aan een boek werkt. Daarna maakt hij een stevige wandeling en keert hij weer terug naar zijn tekstverwerker. Hij schrijft doorgaans aan twee boeken tegelijk. Als het werk aan het ene boek vastloopt, gaat hij met het andere verder. De langste pauze die hij heeft genomen nadat hij een manusript had voltooid, was vijf dagen. Winslow bestempelt het schrijven als een verslaving.

Geen opmerkingen: