03 maart 2022

Van de makers van... (nieuws, 2022)

Disney+ aan de haal met thriller van De Waal  Streamingdienst Disney+ maakt van de thriller Nemesis van Simon de Waal een originalserie. In deze thriller, die in 2016 verscheen, gaat het om de vraag hoe ver je mag gaan in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Nemesis
gaat over de vermenging van de onder- en bovenwereld. Anno 2022 is het voor de politie steeds moeilijker om het verschil te zien tussen boven- en onderwereld. Het is bijna onmogelijk geworden om internationale misdadigers achter de tralies te krijgen. Tenzij de politie zelf het grijze gebied opzoekt en vanuit de schaduw gaat opereren.

Dat is wat in Nemesis gebeurt onder leiding van Sylvia van Maele. Zij is een officier van justitie die deze wereld waar mannen elkaar de hand boven houden beu. Nadat een kroongetuigen op genadeloze wijze wordt vermoord in haar huis, besluit ze er wat aan te gaan doen. Ze stelt een ondergronds team samen en opent de jacht op een groep misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven.

De thriller van Simon de Waal werd genomineerd voor zowel de Diamanten Kogel als de Gouden Strop. Over de cast is nog niks bekend, maar Disney+ heeft al laten weten dat scenarioschrijver Willem Bosch en regisseur Pieter Kuijpers betrokken zijn bij dit project. De twee waren onder andere verantwoordelijk voor de serie Van God Los en de oorlogsfilm Riphagen. De serie is waarschijnlijk vanaf het najaar van 2023 te streamen. 

(Bron: Manners.nl)

Geen opmerkingen: