01 april 2022

Wordt verwacht 519 (nieuws, 2022)

'Serial killer nerd' debuteert met copycatthriller
Ze heeft een buitengewone fascinatie voor het fenomeen seriemoordenaar. Gelukkig heeft dat niet geleid tot kopieergedrag. Wel heeft de Britse Sam Holland een onvervalste serial killer-thriller geschreven. Haar debuut, De Echoman, verschijnt op 10 mei bij uitgeverij HarperCollins Holland.

Hij imiteert de beruchtste seriemoordenaars, nu wil hij ze overtreffen...


Jessica Ambrose wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin.

Wanneer er in korte tijd meer moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken dat er wel degelijk een link is tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis.

Ze openen de jacht op een dader die zij De Echoman noemen en zijn vastberaden hem te stoppen.

De Echoman is uitermate geschikt leesvoer voor lezers van Daniel Cole en Nadine Matheson, en fans van de Netflix-serie Mindhunter, stelt de uitgever. In het boek staan ook veel verwijzingen naar bekende seriemoordenaars, zoals Charles Manson en Jeffrey Dahmer.

De Britse Sam Holland heeft altijd al een fascinatie voor de kwaadaardige kant van de mens gehad en is dan ook dol op de boeken van Stephen King en Dean Koontz. Ze studeerde psychologie aan de universiteit van Portsmouth en noemt zichzelf een onvervalste ‘serial killer nerd’. Na enkele jaren in human resources te hebben gewerkt, besloot ze zich fulltime aan het schrijven te wijden. Haar obsessie voor moordenaars en misdadigers resulteerde in haar debuutthriller.

Geen opmerkingen: