18 maart 2022

Leeggebloed (nieuws, 2022)

Marc Raabe rondt trilogie af met thriller over dode rockster
Op 8 juni verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna de thriller De horzel. Het is het afsluitende deel van de trilogie over rechercheur Tom Babylon, van de Duitse auteur Marc Raabe.

'I love you all!’

Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben.

Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.

Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

Marc Raabe (Keulen, 1968) is een Duitse schrijver, redacteur, grafisch ontwerper en manager van zijn
eigen filmproductiebedrijf. Zijn serie over Tom Babylon is een enorm succes in Duitsland – alle drie de delen stonden wekenlang in de top 10 van de Duitse bestsellerlijsten. Deel 1, Sleutel 17, verscheen in augustus 2021 in Nederlandse vertaling. Deel 2, Kamer 19, kwam in februari van dit jaar uit.

Geen opmerkingen: