15 oktober 2021

Wreed verstoorde rust (nieuws, 2021)

De psychiater moet weer aan de bak
Op 28 oktober verschijnt bij uitgeverij Cargo: De oogst van het Zweedse auteursduo Hjorth Rosenfeldt. Psycholoog Sebastian Bergman krijgt hierin opnieuw een moordzaak op zijn bordje. Moordzaak? Moordzaken! 

In een paar dagen tijd worden er drie moorden gepleegd in Karlshamn en de inwoners zijn bang. Vanja Lithner en haar collega’s van de nationale recherche staan onder grote druk om de dader te stoppen. Alleen zijn er geen getuigen, geen aanwijzingen, en er lijkt geen verband te zijn tussen de slachtoffers.

Psycholoog Sebastian Bergman werkt inmiddels nog maar parttime. Hij wil meer tijd met zijn kleinkinderen spenderen en hoopt op een beetje rust in zijn leven.

Door het onverwachte verzoek van Vanja om mee te helpen met het onderzoek wordt zijn rust wreed verstoord, en oude herinneringen duiken op.

En dan is er nog Billy. Na zijn eerste moord volgden er nog meer slachtoffers. Nu wordt hij vader, en hij besluit om te stoppen. Maar iemand wil hem ontmaskeren, en dat kan hij niet toelaten.

Michael Hjorth (Visby, 1963) is een van de grootste Zweedse filmproducenten en schrijft voor televisie, film en theater. Hans Rosenfeldt (Boras, 1964) is scenarioschrijver voor The Bridge en andere succesvolle Scandinavische dramaseries. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en schreven De Bergmankronieken, waarin de psycholoog Sebastian Bergman centraal staat. Van de boeken van Hjorth Rosenfeldt zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

Klik hier voor een leesfragment. 

Geen opmerkingen: