11 oktober 2021

Een moedige daad (nieuws, 2021)

Het meisje is nooit meer teruggezien
Sommige schrijvers doen er jaaaren over om één boek te voltooien, bij de Amerikaanse bestsellerauteur David Baldacci rollen ze van de lopende band af. Sinds 2007 schrijft hij jaarlijks minstens twee thrillers. Op 16 november verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna Spiegelbeeld, een nieuw deel in de serie over FBI-agent Atlee Pine.

Dertig jaar lang is ze voorgelogen over haar tweelingzus. Het is tijd voor de waarheid…

Al van jongs af aan leeft FBI-agent Atlee Pine in onzekerheid over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy.

Het meisje werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggezien. De politie stond destijds voor een raadsel en ook Atlees eigen onderzoek levert lange tijd niets op.

Nu heeft ze eindelijk het bewijs gevonden dat haar zus nog leeft. Maar om haar te vinden moet Atlee ver in het verleden duiken. Alles leidt terug naar een moedige daad die haar moeder ooit verrichtte. En niet iedereen wil dat de waarheid over wat er destijds is gebeurd boven water komt…

David Baldacci werd geboren in Virginia in de Verenigde Staten. Hij studeerde politieke wetenschappen en rechten, en was negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht. Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Geen opmerkingen: