01 oktober 2021

Camilla Läckberg doet het met een mentalist  Fans van Camilla Läckberg zullen opgetogen zijn: op 9 oktober verschijnt bij uitgeverij The House of Books een nieuw boek van haar hand. Maar de thriller Box schreef ze niet alleen: Mentalist Henrik Fexeus is de co-auteur.

Camilla Läckberg en Henrik Fexeus introduceren in Box een nieuw speurdersduo. 

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord.

Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist (!) en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een seriemoordenaar. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Box is het eerste deel van een serie.

Camilla Läckberg is een van de succesvolste Zweedse thrillerauteurs, met wereldwijd meer dan 29 miljoen verkochte boeken. Van haar Fjällbacka-serie met Patrik Hedström en Erica Falck zijn alleen in Nederland al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Recent verschenen van haar hand de boeken Gouden kooi en Zilveren vleugels.

Henrik Fexeus is behalve auteur en tv-presentator ook een bekende Zweedse mentalist. (Uit Wikipedia: 'Mentalisme is een vorm van amusement waarbij de artiest (mentalist) de illusie wekt dat hij over buitengewone mentale vaardigheden en vermogens beschikt. Daarbij kan het gaan om beïnvloeden, voorspellen en gedachtenlezen, maar ook om een uitzonderlijke vaardigheid in het uitvoeren van rekenkundige bewerkingen en het onthouden van gegevens').Van Fexeus' boeken zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht en ze worden vertaald in 30 landen. In 2017 debuteerde hij als fictie-auteur met zijn youngadultroman The Lost, het eerste deel van een trilogie.

Geen opmerkingen: