19 oktober 2021

Gesignaleerd 530 (nieuws, 2021)

Steven Van Belleghem - De upgrade  Bij uitgeverij Manteau verschijnt op 21 oktober de nieuwe thriller van Steven Van Belleghem, De upgrade. Het is het vervolg van Eternal. De thriller is uitgesloten van deelname aan de Gouden Strop, want Manteau is een Vlaamse uitgeverij. 

In Eternal dat in november 2020 verscheen introduceerde Van Belleghem het personage Romy Bell, projectleider bij het hightechbedrijf X-Com. Aan het einde van Eternal bleef de lezer met vragen achter. Het verhaal van Romy Bell gaat nu verder in De upgrade.

Het is maart 2045. Vier jaar nadat Romy Bell ontslag nam bij X COM leidt ze een internationaal team van topwetenschappers dat moet toezien op de ethische kant van de almaar indrukwekkendere technologische evolutie.

Bij een undercoveroperatie in een DNA-lab in Londen ontdekken ze dat er in het grootste geheim gewerkt wordt aan een complex en gepersonaliseerd virus. Wanneer in Parijs een eerste dode valt, gaat Romy samen met Marie Leroy, een Franse geheim agent, de strijd aan tegen de klok om het virus klein te krijgen. Ook nu is niets wat het lijkt.

In De upgrade openbaart Steven Van Belleghem zijn kennis van wat we van de wetenschap en technologie over pakweg twintig jaar kunnen verwachten. Van Belleghem is ondernemer, professor marketing aan de Vlerick Business School en docent aan de London Business School. Hij schreef vijf managementboeken die internationaal succes hadden. Tevens is hij een veelgevraagd spreker over de toekomst en de impact van technologie op het zakenleven en de maatschappij.

Geen opmerkingen: