01 oktober 2021

Tegen het koningshuis (nieuws, 2021)

Gouden Strop gaat aan allerlaatste Aspe voorbij  Vóór zijn overlijden in mei van dit jaar kon de Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe nog Episode 5 van de Van In reeks afwerken. Er waren eigenlijk tien episodes gepland, maar het vijfde deel wordt dus het laatste van zijn hand. Het boek, getiteld Van In. Episode 5, verschijnt op 15 oktober. Bij voorbaat al uitgesloten van deelname aan de Gouden Strop, want hij verschijnt bij de Vlaamse  uitgever Aspe NV.


Een familiegeheim. Een ontvoerde dochter. Acties tegen het koningshuis. Deze puzzel zal Pieter Van In niet snel oplossen, belooft de uitgeverij.

De positie van Hendrik Verdonck, een rijke en machtige industrieel uit De Panne, wankelt wanneer een generaties lang meegedragen familiegeheim wordt ontsluierd. Zijn vrouw is de klokkenluider, hun drie kinderen staan voor een raadsel met heel wat ontbrekende elementen.

Tegelijk zijn er op verschillende locaties in het land schijnbaar ludieke acties die gericht zijn tegen het koningshuis.

Wanneer de dochter van Verdonck verdwijnt, doet de familie een beroep op Van In om haar terug te vinden. De gepensioneerde commissaris botst op het ene mysterie na het andere. Wie zijn de Verdoncks écht? Wat hebben ze te verbergen? En wat is de rol van het koningshuis in dit hele verhaal? In de anders zo rustige en vredige badplaats De Panne gaan de poppen aan het dansen.

Pieter Aspe (1953–2021), meest gelezen en best verkochte misdaadauteur in Vlaanderen, stierf op 1 mei 2021. Hij legde de laatste hand aan zijn manuscript enkele dagen voor hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Dit boek is het sluitstuk van de nieuwe reeks rond de eigenzinnige ex-speurder Pieter Van In. Pieter Aspe debuteerde in 1995 met Het vierkant van de wraak. De uitgever: 'Met Van In. Episode 5 maakte hij de cirkel rond.'

Geen opmerkingen: