01 oktober 2021

In de race (nieuws, 2021)

Corine Hartman en Loes den Hollander op shortlist thrillerprijs  Loes den Hollander (foto: Wim van der Vlugt)
Pieter Aspe heeft de shortlist van de MAX Gouden Vleermuis 2021 niet gehaald. De op 1 mei overleden Vlaamse misdaadauteur stond wel op de longlist, maar daar blijft het ook bij. Zijn landgenoten Toni Coppers en Guido Eekhout zijn wel genomineerd voor de prijs van 5.000 euro. 


De vier andere genomineerden zijn het Engelse thrillerduo Nicci French, Corine Hartman, Loes den Hollander en de IJslandse krachtpatser Arnaldur Indriðason. Het is, als we goed hebben geteld, de derde keer dat Hartman is genomineerd. Loes den Hollander staat voor de tweede keer op de shortlist. De prijs wordt op 24 oktober tijdens het Boekenfestival in het Stadstheater Zoetermeer uitgereikt.

De jury van het Nederlands Thrillerfestival heeft ook de shortlist van de beste thriller bekendgemaakt. De volgende boeken zijn in de race: De Russische connectie van Gerrit Barendrecht, Drie jaar van Anders Roslund, Het rode dossier van Ronald van der Pol, Minnaar van Ilse Ruijters, The Gray Man, Onder schot van Mark Greaney en Verdwenen van Ingrid Oonincx.
 

Geen opmerkingen: