18 oktober 2021

Gesignaleerd 529 (nieuws, 2021)

R.J. Ellory - Een teken van leven  Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 19 oktober de thriller Een teken van leven van R.J. Ellory. De thriller is voor een groot deel gesitueerd in Nederland en Frankrijk. Volgens de uitgever moeten we dat zien als een saluut aan zijn trouwe fans in deze twee landen. 


Het is 1977. Oorlogsfotograaf Stroud is meermaals aan de dood ontkomen. Zijn vriend en collega Raphael helaas niet, hij kwam om bij een explosie, zijn lichaam werd nooit teruggevonden.

Maar dan krijgt Stroud een telefoontje van zijn oud-hoofdredacteur: twee maanden geleden is Raphael gezien in Istanbul. Voor Stroud valt er geld te verdienen als hij kan aantonen dat Raphael dood is.

Strouds zoektocht voert hem van Londen naar Istanbul, Amsterdam, Parijs en Berlijn. Een zoektocht naar een man die dood zou moeten zijn, maar die misschien wel nooit bestaan heeft…

R.J. Ellory werd geboren in Birmingham, waar hij nog steeds woont. Zijn vader is onbekend en zijn moeder overleed toen Ellory zeven jaar oud was. Samen met zijn broer belandde hij in een weeshuis, een gebeurtenis die van grote invloed is geweest op zijn werk.

Hij brak in 2007 door met zijn boek Een stil geloof in engelen. snel gevolgd door een groot aantal thrillers die stuk voor stuk succesvol waren. Naast auteur is R.J. Ellory een verdienstelijk gitarist en fotograaf.

Lees hier alvast een fragment. 

Geen opmerkingen: