08 oktober 2021

Gesignaleerd 526 (nieuws, 2021)

Jørn Lier Horst - De fjord  Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 12 oktober de thriller De fjord van Jørn Lier Horst, volgens de uitgever de bestverkopende Noorse auteur na Jo Nesbø (ook Cargo). Het is het tweede deel van het Cold Case Kwartet.


Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uitliep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernhard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust.

Als inspecteur William Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de ontbrekende schakel in de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om erachter te komen wat er destijds echt gebeurd is, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand.

Wistings onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn misdaadserie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. De uitgever: 'Horsts werk is een unieke mix van spanning en realisme, en hij toont zich een uitstekend observator van menselijke interactie.' Van zijn boeken zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht in Noorwegen.

Geen opmerkingen: