22 oktober 2021

Wordt verwacht 501 (nieuws, 2021)

Een linke rechter     Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt op 19 november een nieuwe thriller van John Grisham, De lijst van de rechter. Over een rechter met wie alles mis is: hij heeft alle touwtjes in handen en zint bovendien op wraak. 

Als onderzoeker bij de Board on Judicial Conduct van Florida, een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt, heeft Lacy Stoltz zo’n beetje elke vorm van corruptie wel gezien. Gekozen mannen en vrouwen die zichzelf boven de wet plaatsen: voor Lacy is het dagelijkse kost.

En haar tegenstanders deinzen voor niets terug. Zo kwam ze al eens tegenover een misdaadorganisatie te staan die met miljoenen dollars een rechter omkocht.

Maar de zaak die ze nu moet ontrafelen, is vele malen gevaarlijker. Want sommige rechters kijken misschien de andere kant op wanneer een moord wordt gepleegd, deze rechter is naar het zich laat aanzien zélf de dader. En het laatste wat je wilt, is op de lijst van de rechter terechtkomen…

John Grisham is auteur van meer dan dertig thrillers en romans, waarvan er vele zijn verfilmd. Hij is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden. Een fijne vent, aldus zijn uitgever. Want 'in zowel zijn boeken als in zijn eigen leven voert hij strijd tegen onrecht en trekt hij zich het lot aan van diegenen in de samenleving die er alleen voor staan of niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen'.

Geen opmerkingen: