15 oktober 2021

Gesignaleerd 528 (nieuws, 2021)

Benny Baudewyns - Moordgriet  Bij uitgeverij Vrijdag verschijnt op 22 oktober de thriller Moordgriet van Benny Baudewyns. Volgens de uitgeverij is het 'een verrassende rollercoaster die van geen ophouden weet'. Overigens hoeft de jury van de Gouden Strop zich niet te buigen over dit boek, omdat het een publicatie is van een Vlaamse uitgever. 

De Chinese maffia gooit roet in het eten, zo veel wil de uitgeverij alvast verklappen. Een investering in een restaurant gaat voor Theo Parein flink mis. Zijn geld dreigt te verdwijnen en waarschijnlijk is het allemaal de schuld van de Chinese maffia.

Waarom proberen ze juist Parein te dwarsbomen? En wat heeft dit te maken met de vermissing van een Sengalese vrouw in het dorp?

De Vlaamse zakenman Theo Parein investeert in het kleine Ardennenstadje Durbuy. Hij heeft er het gerenommeerde restaurant Le Cerf des Ardennes gekocht en koestert nog grootse plannen voor de plaatselijke toeristische industrie. Maar dan loopt het compleet fout in het restaurant. Parein wil koste wat kost de feiten uit de media houden, want hij vermoedt dat Chinese maffiosi er iets mee te maken hebben.

Ronny Tervaete, die voor Pareins firma met het toeristische treintje in Durbuy rijdt, raakt tegen wil en dank bij de zaak betrokken. Terwijl zijn hoofd er op dit moment helemaal niet naar staat, want Oulimata Saw, zijn Sengalese vriendin, is op mysterieuze wijze verdwenen.

Thrillerauteur Benny Baudewyns won in 2002 de Diamanten Kogel voor zijn boek De Emerson locomotief. Zijn recenste titels Hartenvreter, Het Tati-syndroom en Mazzelaar werden allen jubelend ontvangen, aldus de uitgever. Baudewyns woont en werkt in Zuid-Spanje.

Geen opmerkingen: