04 oktober 2021

Welbespraaktheid (nieuws, 2021)


Nieuw! De Hermes Thriller Award 
 
Nederland is weer een thrillerprijs rijker: De Hermes Thriller Award. De prijs is een initiatief van het onlangs opgerichte Hermes Thriller Collectief dat zich voornamelijk richt op het aanboren van nieuw schrijftalent en het begeleiden daarvan.

Om dit schrijftalent te ontdekken zal er jaarlijks een schrijfwedstrijd worden georganiseerd, waarbij de winnaar 250 euro krijgt, een uitgeverscontract in de wacht sleept en daarnaast kan rekenen op professionele ondersteuning.

Het Hermes Thriller Collectief heeft zich tot doel gesteld het thrillergenre breder onder de aandacht te brengen. Mede om deze reden zal er jaarlijks een nieuwe prijs voor het spannendste boek worden gelanceerd met de naam: De Hermes Thriller Award. De winnaar krijgt een cheque van 500 euro en een trofee. 

Het oprichten van Het Hermes Thriller Collectief is een gezamenlijk initiatief van de misdaadauteurs Karin Hazendonk en Gerard Nanne, en wordt gesponsord door De Manuscriptenbank.

De gekozen naam Hermes is ontleend aan de figuur Hermes uit de Griekse mythologie. Hij is de zoon van oppergod Zeus en de bergnimf Maia. Tevens is hij de God van de welbespraaktheid en beschermer van dieven en ander gespuis.

Geen opmerkingen: