29 december 2011

Wordt verwacht 276 (nieuws, 2011)

EVEN EEN RIJKE DAME SPELEN

Goed nieuws voor de fans van het werk van thrillerauteur Felix Thijssen: in mei 2012 verschijnt bij uitgeverij Sijthoff een nieuwe thriller van zijn hand, getiteld 'Spelen met vuur'. Geen nieuw deel in de Max Winter-serie, anders zou het boek wel een vrouwennaam à la 'Isabelle' of 'Ingrid' als titel dragen.

Het verhaal focust overigens wel op een vrouw, genaamd Nathalie. Er wordt haar vijfduizend euro geboden voor een simpel acteerklusje. Even de rijke dame uithangen, compleet met pruik en japon. Er hangt wel een vreemd sfeertje omheen. Maar toch: zo'n bedrag, handje contantje. Daar zou zelfs een actrice van enige naam 'ja' tegen zeggen, en Nathalie kan het geld goed gebruiken.

Ze heeft er nog maar net haar achterstallige huur mee betaald of haar onrustige voorgevoel wordt een akelig vermoeden. Nathalie heeft namelijk bloedgeld gekregen. Met gevaar voor eigen leven gaat zij de ongelijke strijd aan met een gewetenloze fortuinzoeker, die nergens voor terugdeinst.

Felix Thijssen (Rijswijk, 1933) werd geboren uit een geslacht van journalisten, avonturiers, notarissen, kunstenaars en globetrotters. Hij is schrijver van misdaadboeken, een roman, sciencefiction en filmscenario's. Hij won de Gouden Strop 1999 met 'Cleopatra' en De Diamanten Kogel 2006 met 'Het diepe water'. Hij woont sinds 1970 met zijn vrouw in de Franse Cevennen, in een oude tempeliersvesting in La Garde.

Andere nieuwe titels:

Almar Otten - 'Blauw goud' (maart 2012). Matt Paddinge erft na het overlijden van zijn zijn moeder een schitterend getijdenboek. Het erfstuk behoorde toe aan zijn vader, die spoorloos verdween toen Matt tien jaar oud was. Al snel wordt Matt geconfronteerd met een reeks mysterieuze gebeurtenissen. Alles wijst erop dat er iemand achter het getijdenboek aanzit.
Val McDermid - 'Moment van afscheid' (april 2012). Er is één seriemoordenaar die bepalend is geweest voor het leven van profielschetser Tony Hill. Een die Hill het bloed in de aderen doet stollen: Jacko Vance. En nu is Jacko weer opgedoken: sluwer en verknipter dan ooit.
Franck Thilliez - 'Het weeshuis' (april 2012). Rechercheur Lucie Hennebelle is op zoek naar de maker van een oude film die vol verborgen beelden met geweldsscènes zit. Ze wordt getipt over een connectie met een lopend moordonderzoek waarbij vijf verminkte lichamen zijn opgegraven.

Geen opmerkingen: