21 december 2011

Standwerker (nieuws, 2011)


BLOED OP DE ALBERT CUYP

Waar kun je beter je waren aanprijzen dan op de markt? En dat was wat schrijver Ed van Eeden op deze eerste, officiële winterdag van 2011, dan ook deed. De auteur liet gisteren de eerste scène uit zijn nieuwste politieroman 'Moord op de Albert Cuyp' naspelen. En natuurlijk op de enige echte locatie die daarvoor in aanmerking kwam: de Albert Cuypmarkt in Amsterdam.

Een vermoorde dame met rossig haar, genaamd Christie, lag half ontkleed midden tussen de kraampjes. Van Eeden (midden op de foto met pet), de auteur van de Baantjer Inc. boeken, was aanwezig om het een en ander in goed vaarwater te leiden en natuurlijk om zijn de boeken te signeren.

De lezers van de Baantjer Inc.-series kunnen ook meedoen aan de online prijsvraag 'Hoe is Christie vermoord?'. Ze krijgen via de website www.baantjerinc.nl, twitter @BaantjerIncAdam en de facebookpagina Baantjer Inc. aanwijzingen over de moord. Als zij het juiste antwoord insturen via de website maken ze kans op verschillende prijzen: Een moordspel diner, een e-reader, het cluedospel of de eerste twee boeken van Baantjer Inc.: 'Moord met een strijdbijl' en 'Moord in een café'. De oplossing insturen kan tot 23 januari 2012.

In 'Moord op de Albert Cuyp' wordt dus de levenloze Christie in haar lingerie gevonden op de markt. Hendrick Zijlstra, de neef van De Cock, lost met zijn collega’s de zaak op terwijl hij tegen liefdesperikelen op het werk aanloopt.

Appie Baantjer (1924–2010) was Nederlands bekendste rechercheur en meest verkochte misdaadauteur. Ed van Eeden schrijft met de serie Baantjer Inc. een moderne variant op de De Cock-boeken, met toestemming van de meester zelf. De naam Baantjer Inc. werd door Appie bedacht. (foto: Frank van Beek)

Geen opmerkingen: