09 december 2011

Wordt verwacht 271 (nieuws, 2011)

HET LIJK IN DE VOORTUIN

,,Het echte schrijven zit erop'', twitterde Simone Kortsmit gisteren. Ze had die dag net de allerlaatste zin van het allerlaatste hoofdstuk van de thriller 'Duisternis' op het scherm getoverd. ,,Nu volgt het herschrijven'', aldus Kortsmit. Wanneer die klus met haar co-auteur Emile Lotz eenmaal geklaard is, zal de derde Kortsmit & Lotz-thriller begin april 2012 bij uitgeverij Mistral verschijnen.

'Duisternis' gaat over de dertigjarige Laura. Als zij na een heftige onenightstand wakker wordt, treft ze haar minnaar Alex dood aan. In paniek wist ze haar sporen, maar de volgende dag vindt haar man het dode lichaam van Alex in hun voortuin.

Simone Kortsmit (1971) en Emile Lotz (1967) leerden elkaar midden jaren negentig in Amsterdam kennen. In 2004 vatten zij het plan op om zijn kwaliteiten als scenarist en haar ervaring als schrijvend journalist te bundelen. In eerste instantie schreven ze samen toneelstukken. Pas later ontstond het idee een thriller te schrijven. In 2009 verscheen hun debuut, 'Zusters in het kwaad', gevolgd door 'Ik vind jou'.


Andere nieuwe titels:

Ariane Meijer - 'Dood spoor' (maart 2012). Het leven van maffiaweduwe Donia Fisher is allang geen sprookje meer als onderwereldfiguur 'De Kraanvogel' jacht op haar maakt. Wraak is het enige wat nog telt voor Donia.
Mario Reading - 'De derde antichrist' (mei 2012). Nostradamus voorspelde de komst van drie 'antichrists'. Napoleon en Hitler waren de eerste twee... en de derde komt eraan.
De Waal & Baantjer - 'Een mes in de rug' (april 2012, uitgeverij Lebowski). Zesde deel in de reeks over het speurdersduo Peter van Opperdoes en zijn partner Jacob.

Geen opmerkingen: