27 december 2011

Marketingtool (nieuws, 2011)

PELECANOS IN MEERDERE MATEN

'What it was', de nieuwe hardboiled thriller van de Amerikaanse bestsellerschrijver George Pelecanos, is vanaf volgende maand in diverse soorten en maten verkrijgbaar.

Pelecanos' uitgever, Reagan Arthur Books, brengt op 23 januari een e-book van 'What it was' op de markt voor slechts 99 dollarcent (0,70 euro). Tegelijkertijd is er ook een paperbackversie voor 9,99 dollar (6,99 euro) verkrijgbaar. Voor 35 dollar (24,49 euro) kan de liefhebber een in beperkte oplage gedrukte, gesigneerde hardcover variant in de wacht slepen.

De uitgeverij laat in een verklaring het volgende weten: ,,Toen George het manuscript voor weer een nieuw, fantastisch boek eerder dan verwacht inleverde, ontstond voor ons de gelegenheid om het boek in diverse variaties uit te brengen, om zo een nieuwe groep lezers te bereiken.''

In 'What it was' is de hoofdrol weggelegd voor Derek Strange, held in vier eerdere thrillers van Pelecanos. Het verhaal speelt zich af in 1972 en Strange, een van de eerste Afro-Amerikaanse politiefunctionarissen, is nu werkzaam als privédetective. Het is een thriller in de traditie van 'The French Connection', aldus Pelecanos.

(Bron: USA Today)

Geen opmerkingen: