08 december 2011

Wordt verwacht 270 (nieuws, 2011)

HET NOOIT VERDWIJNENDE VERLEDEN

Uitgeverij Boekerij zet volgend jaar al haar kaarten op de Amerikaanse bestsellerauteur Harlan Coben. Met een 3 voor 2-actie, een prijsvraag waarmee een reis naar New York te winnen is en een campagne op treinstations zal de uitgever op niet mis te verstane wijze het werk van de sterauteur onder de aandacht brengen. En dat terwijl Coben niet meer een grote onbekende is: van zijn werk werden in Nederlandse vertaling al meer dan 600.000 boeken verkocht.

Uiteraard zal er tromgeroffel klinken rond de lancering van een nieuwe Coben-titel. In april 2012 ligt-ie in de winkel: de nieuwe standalone-thriller 'Blijf dichtbij'.

Megan, Ray en Jack zijn gevangen in een leven dat ze niet gewenst hebben. Megan, die vroeger een wild leven leidde, is inmiddels een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was ooit een fotograaf met een gouden toekomst, maar verdient tegenwoordig de kost met onbenullige opdrachten. En tot slot Jack: een politieman die maar niet kan loskomen van een onopgeloste vermissingszaak jaren geleden.

Alle drie dragen ze geheimen met zich mee die degenen het dichtst bij hen nooit te weten mogen komen. Maar ze ontdekken gaandeweg dat het verleden nooit echt verdwijnt.

Harlan Coben werd geboren op 4 januari 1962 in Newark, New Jersey. Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond hij een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met 'Play Dead' zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door 'Miracle Cure'. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar.Andere nieuwe titels:

Linwood Barclay - 'Kijk niet weg' (februari 2012). Journalist David, zijn vrouw Jan en hun vierjarig zoontje Ethan spenderen een dag in een pretpark. Dan verdwijnt Ethan plotseling. In paniek gaan ze op zoek. David vindt zijn zoon terug, slapend in zijn kinderwagen. Maar nu is Jan spoorloos.
Gillian Flynn - 'Donker hart' (mei 2012). Nick en Amy zijn vanwege de crisis gedwongen om van New York terug te verhuizen naar Nicks deprimerende geboortestad Carthage, Missouri. Wanneer Amy spoorloos verdwijnt op hun derde trouwdag, verdenkt de politie Nick onmiddellijk. Amy's vrienden onthullen dat ze zwanger was en dat Nick daar allesbehalve blij mee was. Ook zou hij een verhouding hebben met een van zijn studentes. Nicks kant van het verhaal is uiteraard anders.
David Gibbins - 'Het masker van Troje' (april 2012). Griekenland, 1876. Archeoloog Heinrich Schliemann vindt het Masker van Agamemnon en doet een schokkende ontdekking. Hij wil de vondst voor zich houden tot het juiste moment, maar hij sterft voor hij zijn geheim kan onthullen.
Sue Grafton - 'V staat voor Vergelding' (maart 2012). Nieuw avontuur van privédetective Kinsey Millhone. Een vrouw met een schimmig verleden pleegt zelfmoord - of was het toch moord? Een stervende oude man wordt verzorgd door de zoon die hij altijd mishandelde. Een verwende puber heeft gokschulden, maar denkt toch het systeem te kunnen verslaan. Al deze mensen hebben contact met een elegante zakenman zonder scrupules, wiens deals zonder uitzondering illegaal zijn. Millhone wil er het fijne van weten.
Philip Kerr - 'Praag fataal' (maart 2012). September 1941. Wanneer Bernie Gunther terugkeert van het Oostfront, treft hij een onherkenbaar veranderd Berlijn aan. Toch pakt hij zijn oude baan bij de afdeling Moordzaken weer op. Maar dan wordt hij op dwingende wijze uitgenodigd een weekend door te brengen in het landhuis van de nieuwe Reichsprotector van Bohemen en Moravië in Praag.
Rosamund Lupton - 'Later' (februari 2012). Er staat een school in brand. Grace, een van de moeders, beseft dat haar dochter Jenny in het gebouw is. Ze weet haar te redden. Maar dan blijkt dat de brand is aangestoken. En de pyromaan loopt nog vrij rond en lijkt erop uit te zijn Grace en haar gezin te vernietigen.
Chris Ryan - 'Complot' (februari 2012). Chet Freeman, oud-SAS-strijder, werkt als beveiligingsmedewerker bij een Amerikaans bedrijf dat zich met wapenhandel bezig houdt. Hij betrapt een vredesactiviste op afluisteren bij een bespreking tussen het bedrijf en de Britse premier. Het lijkt erop dat de premier zich laat omkopen om zich in een illegale oorlog te begeven.

Geen opmerkingen: