05 december 2011

De lijnen zijn bijna open (nieuws, 2011)

WIE WORDT DE OPVOLGER VAN CORINE HARTMAN?

Schrijfster Corine Hartman won vorig jaar met overmacht de verkiezing van De beste thrillerauteur 2.0. Van meer dan 650 uitgebrachte stemmen in een enquête op De Spanningsblog sleepte zij 47 procent in de wacht. Op plekken 2 en 3 eindigden respectievelijk John Brosens en Loes den Hollander.

Dat de schrijfster uit Lichtenvoorde won, was niet in de laatste plaats haar eigen verdienste. Via Twitter, Hyves en haar eigen site deed ze kond van het bestaan van de poll en dat enthousiasme zal ongetwijfeld hebben geholpen bij haar overwinning.

Zo'n peiling roept natuurlijk om een vervolg. En die gaat De Spanningsblog ook organiseren. Enkele dagen voor Kerstmis verschijnt er op de site een poll waarin u uw favoriete auteur kunt aanstrepen. In tegenstelling tot vorig jaar zijn meerdere stemmen mogelijk. De redactie werkt momenteel aan een uiteraard discutabele selectie van zo'n vijftig auteurs die dit jaar de kolommen van De Spanningsblog hebben gehaald. Het is vervolgens aan de auteurs zelf (of in het trieste geval van de overleden Paul Goeken zijn vrienden, fans, familie, uitgever) om fanatiek campagne te voeren en zo veel mogelijk stemmen te verwerven via Twitter, Facebook, Hyves, handgeschreven briefjes, telefoongesprekken, e-mail, noem maar op. Tegen het eind van het jaar maakt De Spanningsblog de balans op.

2 opmerkingen:

Marco zei

Ik ben benieuwd of ik nu wel de selectie haal.

Guido zei

Het wordt dus niet de béste thrillerauteur, maar de meest sociále...