05 december 2011

Wordt verwacht 269 (nieuws, 2011)

NA 'SORRY' VOLGT 'JIJ'

Goed nieuws voor degenen die vorig jaar werden gegrepen door de prachtige, duistere thriller 'Sorry' van Zoran Drvenkar: er komt een nieuwe thriller aan van deze in Duitsland wonende auteur. In mei 2012 brengt uitgeverij De Arbeiderspers de thriller 'Jij' op de markt. Het boek werd bij verschijning door Der Tagesspiegel omschreven als een karakterschets 'van het kwaad zoals je zelden ziet'.

De thriller gaat over vriendschap, om ouders en kinderen - en om het donkere verlangen van de mens naar chaos en gruwelijkheid. De brochure van De Arbeiderspers geeft een nogal cryptische omschrijving van Drvenkars nieuwe boek. ,,Neem een man die door heel Duitsland reist en geen genade kent. Waar hij komt, blijft niemand in leven. Noem hem 'de reiziger' en vrees hem.

Neem vijf vriendinnen die de chaos binnenlaten en op de vlucht slaan. Noem hen 'de lieve sloeries' en mijd hen.

Neem een vader die wordt achtervolgd door het verleden en over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Stel je voor dat hij tegen elke prijs de vijf vriendinnen wil grijpen. Noem hem 'de rekenaar' en mijd ook hem. Allen bewegen zich naar elkaar toe, gedreven door wraakzucht en zich onbewust van het feit dat JIJ ze observeert.''

Zoran Drvenkar (1967) werd in Križevci, Kroatië, geboren en verhuisde met zijn ouders naar Berlijn toen hij drie jaar oud was. Sinds zijn vijftiende houdt hij zich - naast het voetballen - met schrijven bezig. Na de val van de Muur wilde hij een tijdje weg uit Berlijn. Hij verkaste naar Beieren en leefde daarna een paar jaar in een caravan in Nederland. Sinds 1989 leeft hij van het schrijven. Hij publiceerde romans, gedichten, toneelstukken en korte verhalen. Zijn jeugdboeken zijn meerdere malen bekroond.

Andere nieuwe titels:

Carla de Jong - 'Gebroken wit' (april 2012). Veertiger en dokterszoon Twan Tweinstra gooit drastisch het roer om en gaat als bestuurder in het ziekenhuis werken. Dan stuit hij onverhoeds op een verborgen medisch dossier dat sterk aan een doofpotaffaire doet denken. Als er vervolgens opnieuwe een ernstige medische misser plaatsvindt in de verloskamers, zijn aller ogen op het ziekenhuis gericht. Een journalist bijt zich vast in de zaak. Carla de Jong werd met 'Serpent' genomineerd voor de Gouden Strop 2010.

Geen opmerkingen: