19 december 2011

Wordt verwacht 272 (nieuws, 2011)

HELD MET GLOEDNIEUWE NIKES

Kennelijk bestaat er naast de 'seven year itch' ook iets als een 'seven book itch'. De Brit Emlyn Rees publiceerde op zijn vijfentwintigste zijn eerste thriller, het jaar daarop nog een en de volgende zeven boeken waren romans die hij samen schreef met zijn vrouw Josie Lloyd.

Maar nu steekt het thrillervirus toch weer de kop op. In mei 2012 verschijnt bij uitgeverij De Fontein Rees' thriller 'Opgejaagd'. Of hij ooit nog samen met zijn vrouw achter de pc gaat zitten, valt te betwijfelen, want volgens zijn website is 'Opgejaagd' de eerste van een serie thrillers rond Danny Shanklin. Rees weet zich inmiddels verzekerd van een klinkende loftuiting - 'Bravo!' - van bestsellerauteur Jeffery Deaver.

Rees' site geeft niet direct weg wat voor figuur die Danny Shanklin is. Wel mogen we alvast weten dat hij wakker wordt in een hem onbekende Londense hotelkamer. Hij draagt een zwarte bivakmuts, een rood trainingspak en gloednieuwe Nikes. Op de grond ligt een onbekende dode man en aan Danny's handen is een geweer vastgebonden. Hij hoort sirenes en als hij uit het raam kijkt, ziet hij een groot aantal politiewagens. Ze moeten hem hebben.

Danny vlucht. Op zijn gloednieuwe Nikes, dat dan weer wel. Wat volgt is een zenuwslepende race door de Britse hoofdstad in een wanhopige poging om te ontsnappen, zijn familie te beschermen en de terroristen te vinden die hem in deze val hebben laten lopen. Maar hoe lang zal Danny erin slagen te vluchten, als hij zich 'gevangen' weet door 500.000 toezichtcamera's en met 33.000 agenten, negen inlichtingendiensten en tientallen nieuwszenders op zijn hielen?

Andere nieuwe titels:

Baantjer Inc. - 'Moord aan tafel' (maart 2012). Vierde, door Ed van Eeden geschreven politieroman, waarin Hendrik Zijlstra, neef van rechercheur De Cock, de moord op een antropoloog moet zien op te lossen. De oude De Cock kijkt op de achtergrond geïnteresseerd toe.
David Hewson - 'Blauwe demonen' (april 2012). Tijdens een bijeenkomst van de G8 in Rome wordt een politicus op rituele wijze vermoord. Inspecteur Nic Costa vermoedt de terugkeer van de mysterieuze Blauwe Demonen, een groep die eerder misdaden pleegde uit naam van de Etrusken.
Sebastian Fitzek - 'De ogenverzamelaar' (februari 2012). Eerst doodt hij de moede, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als hij de deadline niet haalt, overlijdt het kind. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden lijken ontbreekt het linkeroog. Een blinde fysiotherapeut moet uitkomst brengen.
R.J. Ellory - 'De helden van New York' (februari 2012). Een jonge dealer lijkt het zoveelste slachtoffer in een drugsoorlog te zijn. Maar dan wordt ook diens zuster dood aangetroffen. Inspecteur Frank Parrish wordt op de zaak gezet. Hij probeert de reputatie van zijn vader (maffiabestrijder in de jaren tachtig) te evenaren.
Karen Rose - 'De mond gesnoerd' (mei 2012). Vier studenten stichten brand in een leegstaand gebouw. Wanneer ze tot hun verbijstering een meisje op de bovenste verdieping in paniek op het raam zien bonken, slaan ze op de vlucht. Wat ze niet weten is dat iemand hen gadeslaat.

Geen opmerkingen: