20 december 2011

Aanvinkuh! (nieuws, 2011)

VOORUIT DAN, NOG MAAR EEN LIJSTJE

En de lijnen zijn open! Aan de traditionele lijstjeslawine aan het eind van het jaar voegt De Spanningsblog, na het succes van 2010, er ook een kleine eindejaarscompetitie tegenaan. Wie wordt de Beste Thrillerauteur 2.0 van 2011? U heeft een week de tijd om daar over na te denken en te stemmen.

In de rechterbovenhoek van deze site is inmiddels de poll verschenen waarin u uw favoriete auteur(s) kunt aanvinken. Het is aan de auteurs zelf of anders hun familie, vrienden, fans, uitgever om de poll zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Op welke manier dan ook: De Spanningsblog vindt zo goed als alles geoorloofd. Vorig jaar werden meer dan 650 stemmen uitgebracht en ging Corine Hartman met de eeuwige roem aan de haal.

De eenmansredactie van De Spanningsblog heeft een lijst van vijftig Nederlandse auteurs samengesteld waaruit gekozen kan worden. Er kan op meerdere schrijvers gestemd worden. De vijftig hebben gemeen dat ze dit jaar op een of andere wijze deze site hebben 'verrijkt'.

Het gaat om de volgende vijftig schrijvers: Gauke Andriesse (winnaar Gouden Strop), René Appel (schreef een mix van 'Nieuwe buren' en 'Na Delphine'), Willem Asman (opende op 2 juni de beurs en we weten wat er sindsdien is gebeurd), Michael Berg (schrijvende hollandais), Marelle Boersma (nagelde Jeugdzorg aan de schandpaal), Wanda Bommer (verrast met 'Panorama West'), M.P.O. Books (groeten vanuit de kliko), Peter Buwalda (eeuwige genomineerde), Lieneke Dijkzeul (fijnschrijver), Boris Dittrich (brengt Binnenhof in rep en roer), Lupko Ellen (onbekend gebleven genomineerde), Tess Franke aka Gert Jan de Vries (opzienbarende coming-out), Alex van Galen (uit 040, maar dat moet geen probleem zijn), Paul Goeken aka Suzanne Vermeer (opzienbarender coming-out, helaas te vroeg overleden), Corine Hartman (is geen Mo Hayder wat uitgever ook beweert), Aad van den Heuvel (wil doorbreken als misdaadauteur, ook dat nog!), Joost Heyink (Anthos-stille), Loes den Hollander (lopendebandschrijfster), Marianne en Theo Hoogstraaten (cruiseduo), Linda Jansma (winnaar Schaduwprijs), Annet de Jong (bedenkt thriller na vastenkuur), Josten & Smits (opmerkelijk schrijversduo), Heleen van der Kemp (schrijfster in Nel Veerkampoutfit), Kisling & Verhuyck (Nederlands-Vlaamse combi), Kortsmit & Lotz (stug doortikkend duo), Violet Leroy (Stones-adept), Isa Maron (André Kuipersfan), Gerard Nanne (auteur met timmermansoog), Saskia Noort (schreef eerste thruller), Ingrid Oonincx (hardloper en snelschrijver), Almar Otten (Nederlandse Dan Brown), Marion Pauw (weet nu hoe ze jip-en-janneketaal moet schrijven), Hans Pos (filmer en schrijver), Elvin Post (bescheiden kogelraper), Joop van Riessen (pet afgezet), Tomas Ross (gesel van de Oranjes), Katja Schoondergang (laat frisse zeewind door debuut waaien), Nicolet Steemers (boekt winst met overspel), Jan en Sanne Terlouw (voor al uw VVV-thrillers), Anita Terpstra (blogt meer dan ze schrijft), Charles den Tex (millionseller), Jac. Toes (eenzaam strijder tegen Letterenfonds), Esther Verhoef (publiekslieveling), Jacob Vis (oude rot), Judith Visser (heeft iets met aambeien), Simone van der Vlugt (geschenkauteur), Jet van Vuuren (voegt strandbal bij woord), Simon de Waal (rechercheur, schrijver en regisseur), Peter de Zwaan (doet het nu ook met z'n vrouw) en Frank van Zwol (gidst je door de wildernis).

4 opmerkingen:

marco zei

Sommige bijschriften zijn leuk gevonden. Grappig, dubbelzinnig en/of doordenkertjes.

Martin JidW zei

Dus degene die de meeste stemmen bij elkaar twittert en facebookt heeft gewonnen?
Moeten we de uitslag dan nog wel serieus nemen?

marco zei

Dat is toch juist de gedachte erachter? Vandaar de 2.0, dat verwijst naar internet 2.0, het interactieve internet. Diegene die wint, heeft blijkbaar de beste presentie op internet, maar hoeft niet noodzakelijkerwijs ook de beste te zijn als auteur...

Peter, klopt het dat je dit keer maar 1 keer totaal kan stemmen, in plaats van elke dag 1 keer?

Peter Kuijt zei

Als het goed is kan je maar één keer op meerdere schrijvers een stem uitbrengen. Maar een beetje hacker moet de boel kunnen omzeilen.