14 december 2011

Melkkoe (nieuws, 2011)

DENISE MINA SCHRIJFT SCRIPT MILLENNIUM-STRIP

De Schotse misdaadschrijfster Denise Mina bewerkt de Millennium-trilogie van Stieg Larsson tot stripverhalen. Mina is uitgekozen door de erfgenamen van de in 2004 overleden Zweedse schrijver om de verhalen van 'Mannen die vrouwen haten', 'De vrouw die met vuur speelde' en 'Gerechtigheid' geschikt te maken voor zes door DC Comics uit te geven stripalbums.

Mina verklaarde tegenover The Guardian dat zij de bewerking van het eerste album zo goed als voltooid heeft. Het eerste album moet in maart in de winkels liggen. De tekenaar is Leonardo Manco, met wie Mina eerder samenwerkte aan de Hellblazer-strips.

,,De erfgenamen hebben mij de vrije hand gegeven en ik kan veranderen wat ik wil'', aldus Mina. Lisbeth Salander is Mina's favoriete karakter. ,,Haar optreden is de belangrijkste gebeurtenis voor mij.''

De auteur stond de afgelopen maanden 's ochtends om vijf uur op om de bewerking van het eerste album op tijd te voltooien. ,,Het was fantastisch om te doen'', aldus Mina, ,,Larsson heeft een geweldige feministische misdaadroman geschreven.''

De eerste twee delen van 'Mannen die vrouwen haten' verschijnen volgend jaar, in 2013 volgt 'De vrouw die met vuur speelde' en in 2014 komen de laatste twee albums op basis van het boek 'Gerechtigheid' uit.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: