23 december 2011

Wordt verwacht 274 (nieuws, 2011)

WATER EN VUUR

Nieuws van een weinig beweeglijke transfermarkt. Thrillerschrijfster Elisabeth Mollema verruilt na drie boeken uitgeverij Arena voor Luitingh. Die pakt, als we de aanbiedingsbrochure mogen geloven met veel hoempapa uit bij de verschijning van Mollema's vierde thriller in maart 2012, 'Dirty Martini'. Er is onder andere een brede online campagne met de focus op cocktails én 'Dirty Martini'.

Mollema's thriller is als volgt samen te vatten: twee zussen, één man, één huis, een ménage à trois met fatale afloop. Twee single zussen, water en vuur, erven van hun ouders een prachtig herenhuis in Rotterdam. Samen komen ze tot een precaire balans: de een zorgt voor het geld, de ander voor het huishouden. Mannen betekenen niets dan ellende dus geen kerel zal deze status quo ooit doorbreken, beloven ze elkaar.

Maar dan ontmoeten ze Alex. Alex is charmant, heeft smaak, is een geweldige kok, kan luisteren, weet raad en is niet veeleisend. De ideale man voor de ene zus. En voor de andere...

Voor ze het zelf goed en wel in de gaten hebben is een ménage à trois ontstaan waarin iedereen heel gelukkig is. Maar af en toe is er een klein leugentje nodig om de situatie te handhaven. Eén van die leugentjes heeft echter desastreuze gevolgen. Op een ochtend wordt een lijk gevonden, stijf bevroren in de winterse kou.

Elisabeth Mollema is geboren in Amsterdam, maar woont al bijna haar hele leven in Rotterdam. Na haar studie sociologie werkte ze als journalist. Ze schreef tot dusver drie thrillers: 'Prooi', 'Vergelding' en 'Lady killer'. Daarnaast schrijft ze ook kinderboeken.

Andere nieuwe titels:

Preston & Child - 'Gideons strijd' (mei 2012). Gideon Crew is scherpschutter, hacker en inbreker. Een man met een missie. Met nog maar kort te leven. Een collega van Gideon blijkt besmet te zijn met een radioactieve stof. Gideon wordt gevraagd om de aard van de materie te achterhalen. Hij ontdekt dat je met het levensgevaaarlijke materiaal een nucleaire bom kunt maken.
Robert Goddard - 'Voltooid verleden' (april 2012). Als oudgediende is Jonathan Kellaway de perfecte man om op zoek te gaan naar verdwenen archiefstukken van Internationaal Kaolin uit de jaren vijftig en zestig. Zijn speurtocht voert hem terug in de tijd naar zijn allereerste kennismakin met de familie achter het bedrijf en de mysterieuze dood van het jongste familielid Oliver.
Tom Harper - 'Erfgename van de graal' (mei 2012). De Oxford-promovenda Ellie Stanton accepteert een goedbetaalde baan bij de Monsalvat Bank, een kleine maar florerende bank die al sinds de middeleeuwen in Londen is gevestigd. Ellie heeft nu toegang tot de geheimen die in de kluizen onder de bank verborgen liggen. Ze wordt de spil in een strijd die al lange tijd woedt tussen een geheime broederschap en de bank.
Sam Christer - 'In zijn naam' (mei 2012). Los Angeles wordt opgeschrikt door een reeks bizarre moorden. Pas bij de moord op Tamara Jacobs, scenarioschrijver van een film over de lijkwade van Turijn, vindt de politie een aanwijzing.
Michael Crichton en Richard Preston - 'Micro' (mei 2012). Voor meer informatie klik hier.
Dean Koontz - 'De vloek' (mei 2012). Pendleton is een luxe residentie in een negentiende-eeuws landhuis, dat opgedeeld is in 25 appartementen. Het landhuis is gelegen op een heuvel met uniek uitzicht over de stad. Een rustige woonomgeving, tot de stemmen komen en mysterieuze schaduwen opduiken.

Geen opmerkingen: