01 februari 2011

Damage control (nieuws, 2011)

NA '#ACHTERBAKS' VOLGT AL FLUKS 'ZAND EROVER'

Zaterdag nog reageerde Simone van der Vlugt via Twitter met een '#achterbaks' op de coming-out van voormalig NRC-thrillerrecensent Gert Jan de Vries als auteur Tess Franke. Bij de schrijfster zat de sneer nog hoog die 'Franke' in haar/zijn thrillerdebuut 'De inwijding' naar Van der Vlugt uitdeelde.

Twee dagen later is wat Van der Vlugt betreft zo goed als bijna alles vergeven en vergeten en twittert ze 'zand erover'. De Vries had namelijk in een poging tot damage control - waarschijnlijk geïnitieerd door de uitgeverij - zijn excuses aangeboden aan zijn collega, die net als hij bij Anthos publiceert. ,,Ik kan natuurlijk aandragen dat het een personage was die dat zei, maar daar heb ik geen zin in'', zei De Vries vandaag in NRC Handelsblad. ,,Het was oncollegiaal en ik heb daar spijt van.'' De Vries' Anthos-collega Saskia Noort twitterde dat ze een 'unheimisch' gevoel had met de wetenschap dat hij achter Tess Franke zit. Een van haar tweets sloot ze af met de hashtag #lafafrekenen.

De presentatie van 'Maskerade', het vierde boek van Tess Franke, vond vandaag plaats in Amsterdam. Tijdens de launchparty sprak advocaat mr. Gerard Spong (links op de foto) een bemoedigend woordje: ,,Een coming-out hoeft niet altijd een zegen te zijn.'' In de nieuwste thriller is overigens een bedenkelijke rol weggelegd voor Officier van Justitie Pieter Kuit, wellicht bedoeld als een 'bedankje' van De Vries voor deze recensie.

Geen opmerkingen: