16 februari 2011

Vier dagen en nachten (nieuws, 2011)

COP VS KILLER WORDT VERFILMD

'Cop vs Killer', de debuutthriller van rechercheur-schrijver Simon de Waal uit 2005, wordt verfilmd. Dat heeft de schrijver vandaag, op zijn vijftigste verjaardag, meegedeeld via Twitter. De producent van de film is Shooting Star, de regisseur is Hans Pos, heer en meester over de visuele aspecten van de film is Erwin Steen. Pos maakte met Steen én met De Waal (als scenarist) in 2002 ook al de succesvolle Telefilm 'Bella Bettien'.

'Cop vs Killer' vertelt over vier dagen en nachten uit het leven van een meedogenloze crimineel, op wie door iedereen jacht wordt gemaakt. Mirko Narain moet anderen vermoorden om zelf in leven te blijven. Hij leeft in een wereld van ‘hij of ik’.

'Cop vs Killer' vertelt ook over vier dagen en nachten uit het leven van een rechercheur, die jaagt op een keiharde crimineel. Frank Spinola werkt met zijn rechercheteam aan een onmogelijke opdracht: pak Mirko en zijn groep. Maar Frank heeft een verrader in zijn team, die alle informatie doorgeeft aan Mirko. Er is maar een manier waarop Frank Mirko kan pakken.

'Cop vs Killer' werd genomineerd voor zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel. De Waal heeft nog meer filmplannen, zo schrijft hij met Thomas Acda aan het scenario van een film. En verder is er een scenarioklus voor de film 'Good Cop, Mad Cop', met hoofdrollen voor Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge.

De aanstaande verfilming van 'Cop vs Killer' wordt als een van de zes Telefilms van 2012 aangekondigd en uitgezonden door de AVRO. De overige films die ook alle het thema misdaad hebben zijn: 'Black Out' (schrijver Melle Runderkamp, regisseur Arne Toonen, producent Hazazah Pictures & Orange Film), 'Doodslag' (Marcel Lenssen, Pieter Kuijpers, Pupkin Film), 'Laptop' (Carel Donck & Ger Poppelaars - de laatste istevens regisseur -, Waterland Film), 'Oom Henk' (Bert Bouma, Elbert van Strien, Stetz Film) en 'De Overloper' (Jan Harm Dekker & Henk Apotheker, Pieter van Rijn, Eyeworks).

4 opmerkingen:

Martin JidW zei

Terecht, dat dit boek wordt verfilmd.
En hartelijk gefeliciteerd, Simon. :)

Unknown zei

Dubbele felicitatie voor Simon!

Simon zei

Dank, veel dank!!!

marco zei

Tjonge, Simon, je bent er maar druk mee. Maar erg leuk nieuws, dus, gefeliciteerd!