16 februari 2011

Gesignaleerd (2)

vers van het mes!

LUCA DI FULVIO - DE TINSELTOWN-MAFFIA

Bij uitgeverij Karakter is deze week 'De Tinseltown-maffia' verschenen. Deze roman van de Italiaanse schrijver Luca Di Fulvio wordt gepresenteerd als 'een wervelwind van emoties over de veranderlijkheid van het leven'. Het boek speelt zich af in Amerika tegen de achtergrond van de opkomst van de filmindustrie.

Cetta Luminita is het zoveelste kind uit een arm boerengezin en leidt een uitzichtloos leven in het Italiaanse dorpje Aspromonte. Als ze op haar veertiende zwanger blijkt te zijn van een bastaardzoon, besluit ze naar Amerika te vertrekken. Ze betaalt met haar lichaam voor de overtocht per boot. Eenmaal in de VS aangekomen, registreert de immigratiedienst haar zoontje Natale als 'Christmas'.

De kleine Christmas groeit op in de smerige straten van Lower East Side in Newy York. Samen met zijn vriend Santo richt hij een bende op, de Diamond Dogs. Als de jongens op zekere dag een meisje redden dat slachtoffer is geworden van een brute verkrachting, neemt Christmas' leven een andere wending. Het meisje - Ruth Isaacson - is de enige dochter uit een rijke joodse familie, die bezig is zich in de filmindustrie in Hollywood in te kopen. Er bloeit iets moois op tussen deze twee zo verschillende jonge mensen. Maar wanneer Ruth met haar ouders naar Californië verhuist, verliezen de twee elkaar uit het oog.

Lucia Di Fulvio - De Tinseltown-maffia. Vertaling: Anneke Panella-Drijver. Uitgeverij Karakter, 575 pag. ISBN 978 90 6112 608 9, € 22,95

Geen opmerkingen: