27 februari 2011

Uit Seattle (nieuws, 2011)

AMERIKAANSE REMAKE VAN 'FORBRYDELSEN'

Scandinavië is hot in de Verenigde Staten. Er wordt gewerkt aan een Hollywood-remake van 'De Millenniumtrilogie' van Stieg Larsson. Maar voor die film de bioscoop bereikt, is er een ander product uit Noord-Europa dat met een Amerikaans sausje opnieuw wordt opgediend. De Deense misdaadserie 'Forbrydelsen', bij de veeleisende Nederlandse dvd-kijker beter bekend als 'The Killing', krijgt eveneens een remake. De uitzendingen beginnen al op 3 april.

De Amerikaanse serie volgt in grote lijnen het Deense origineel. Draaide 'Forbrydelsen' rond inspecteur Sarah Lund, die belast is met het onderzoek naar de moord en verkrachting op de negentienjarige Nanna Birk Larsen, in de Amerikaanse reeks gaat het eveneens om de moord op een jong meisje, maar dan een die afkomstig is uit Seattle. Ook in deze serie spelen politici een bedenkelijke rol. Hoofdrol in The Killing is voor Mireille Enos die politie-inspecteur Sarah Linden speelt.

'Forbrydelsen' werd geproduceerd door Danmarks Radio en kwam in 2007 voor het eerst op het Deense tv-scherm. Daarna werd de serie ook uitgezonden op de Noorse, Zweedse, Duitse, Oostenrijkse, Belgische, Australische en Britse televisie.

Geen opmerkingen: