17 februari 2011

Gesignaleerd (5)

vers van het mes!

HERMAN DE JONGHE - BLINDEMAN

Bij uitgeverij Houtekiet is woensdag 16 februari de misdaadroman 'Blindeman' van Herman de Jonghe (1941) verschenen. Het is de eerste thriller van De Jonghe, die eerder de romans 'Koppenbergblues' en 'Hongaarse dans' publiceerde.

Sinds hun dochter Inge bij een ongeval een oog verloor, hebben medisch consulent Wim en zijn vrouw het moeilijk met elkaar. Het wordt nog erger als Inges goede oog aangetast blijkt door een verwoestende ziekte. Een nieuw geneesmiddel zou soelaas kunnen brengen, maar uitgerekend dat middel is het doelwit van een nietsontziende strijd tussen twee machtige families uit de farmaceutische wereld.

Bezeten door zijn verlangen het nieuwe geneesmiddel in bezit te krijgen, riskeert Wim vermalen te worden door de gebeurtenissen. Ook de aantrekkelijke docente Carla, op wie hij een oogje heeft, wordt meegezogen in de stroom. En dan is er nog de oude Etienne Perleau, die 's nachts stemmen hoort en die de grootste fout van zijn leven wil rechtzetten, voor hij verantwoording moet afleggen aan zijn voorvaderen en zijn Rechter.

Herman de Jonghe - Blindeman. Uitgeverij Houtekiet, 408 pag., ISBN 978 90 8924 154 2, € 19,95

Geen opmerkingen: