01 april 2019

De verdwenen modelleerling (nieuws, 2019)

Achter het behang geplakt 'Veel psychologische diepgang' (RTL) en 'dicht bij een van de meesters zoals Patricia Highsmith' en 'dit verdient het label thriller dubbel en dwars'. (Le Parisien). Aldus de Franse critici over de nieuwe thriller van hun landgenoot Guillaume Musso. De Nederlandse vertaling, onder de weinig originele titel Het meisje en de nacht, verschijnt op 28 mei bij uitgeverij A.W. Bruna.  

Ditmaal neemt Guillaume Musso ons mee naar een niet al te vaak uitgekozen plaats delict: de Franse Rivièra. Het is in de winter van 1992 wanneer de campus van een elitaire kostschool wordt geteisterd door een sneeuwstorm. In een ijskoude nacht verdwijnen de negentienjarige modelleerling Vinca Rockwell en de filosofieleraar met wie zij een geheime relatie had. Voor Vinca is de liefde 'alles of niets'. Niemand zou haar ooit nog terugzien.

Vervolgens maakt Musso een ritje in de tijdmachine. De plaats delict blijft hetzelfde, de Franse Rivièra dus, maar nu is het voorjaar van 2017. De ooit onafscheidelijke Manon, Thomas en Maxime – Vinca's beste vrienden – hebben elkaar niet meer gesproken sinds hun afstuderen. Ze zien elkaar voor het eerst weer terug op de reünie van hun school.

Vijfentwintig jaar geleden pleegden de drie onder vreselijke omstandigheden een moord, waarna ze het lichaam verborgen in de muur van hun gymzaal. Dezelfde muur die nu gesloopt gaat worden om plaats te maken voor een ultramodern gebouw...

Guillaume Musso (1974) is geboren en getogen in Antibes. Na zijn middelbare school werkte hij een tijdje in New York. Hij komt nog regelmatig in de Verenigde Staten, waar veel van zijn boeken zich (deels) afspelen. Musso is een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk. Wereldwijd wordt zijn werk in 36 landen uitgegeven en er zijn al meer dan 20 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. 

Geen opmerkingen: