18 april 2019

Wordt verwacht 462 (nieuws, 2019)

Hup! Van die surfplank af!



Liefhebbers van thrillers met een Zuid-Afrikaanse decor dienen 7 mei in hun agenda aan te kruisen. Dan verschijnt namelijk Kaapse corruptie, de nieuwe thriller van schrijver Mike Nicol, bij uitgeverij De Geus.

Mike Nicol
doet een boekje open over privédetective Fish Pescado. Die leeft als een Gordon in Kaapstad. Fish houdt zich meer bezig met zijn surfplank dan met zijn zaken.

Aan zijn luie strandleventje komt een eind als hij een opdracht krijgt van Vicki Kahn: advocaat, pokeraar, wereldvrouw. Fish’ zoektocht naar een moordenaar leidt hem naar de politiecommissaris, een man met een oogje op Vicki en een smerig verleden vol smokkelaars van neushoornhoorn, huurmoordenaars en geheime informatie die letterlijk goud waard is.

Al snel weten Vicki en Fish niet meer wie er nog te vertrouwen is – en wie het op hun leven heeft voorzien. Ook dat nog...

Mike Nicol (Zuid-Afrika, 1951) is journalist en schrijver. Voordat hij begon met het schrijven van misdaadthrillers schreef Nicol romans, poëzie en non-fictie. Zijn Kaapstad-trilogie wordt vertaald in meerdere landen en is een groot succes in Zuid-Afrika en Duitsland.

Payback, het eerste deel van de trilogie, werd in Nederland goed ontvangen en genomineerd als Thriller van het Jaar door de VN Detective en Thrillergids. Bij De Geus verschenen van zijn hand ook Black Heart, Killer Country en Machtsvertoon. Mike Nicol, die al enkele jaren diverse workshops creatief schrijven geeft, woont in Kaapstad.

Geen opmerkingen: