25 april 2019

Coproductie (nieuws, 2019)

Karin Slaughter en Lee Child brengen personages samen



Will Trent en Jack Reacher in één avontuur. Dat is in een notendop de gedachte achter Cleaning the Gold, een volgens de uitgever 'explosief' verhaal dat bestsellerauteurs Karin Slaughter en Lee Child samen hebben geschreven.  


Jack Reacher en Will Trent in één kaft staat garant voor dubbel zo veel actie, dubbel zo veel drama en dubbel zo veel narigheid. Althans, dat is wat uitgever William Morrow belooft.

Voor wie niet heel erg into Slaughter en Child is: Will Trent is de 1.90 meter metende politieman uit Georgia met een litteken in zijn bovenlip, eentje die loopt van zijn oor naar de boord van zijn shirt en eentje op zijn achterhoofd, toegebracht met een spade. Hij krijgt in een kleine tien thrillers van Karin Slaughter zware klussen te klaren.

Jack Reacher torent zes centimeter boven Trent uit en is voormalig majoor bij de militaire politie en immer door het Amerikaanse land zwervend. Reacher, niet echt een prater, is de held in 23 thrillers in het oeuvre van Lee Child.

Het verhaal Cleaning the Gold volgt Will Trent die een undercover operatie doet in Fort Knox. Volgens de synopsis is zijn missie om een 22 jaar oude moordzaak te onderzoeken. De naam van de verdachte: Jack Reacher. Jack Reacher is op zijn eigen missie: het ontmantelen van een bende die vanuit het hart van het Amerikaanse leger opereert. Maar nu verschijnt Trent ten tonele. Maar er is een nog grotere samenzwering gaande, eentje die Trent noch Reacher had voorzien. De enige manier om de zaak ten goede te keren is om de handen ineen te slaan. Als ze kunnen...

Cleaning the Gold komt in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk op 9 mei uit als een e-book en een luisterboek. Een paperbackversie zal weldra volgen, maar een publicatiedatum is nog niet bekend. De coproductie komt ook in andere landen op de markat.

Slaughter is vol lof over haar partner in crime. 'Lee is een van mijn meest favoriete mensen op deze wereld, maar ook een van mijn favoriete schrijvers. Het was een groot plezier om met hem samen te werken. Child: 'Soms denk ik dat Karin een lang uit het oog verloren zus van mij is en dat wij bij onze geboorte gescheiden werden. Ik ben smeriger, zij is beter in het verzinnen van plotwendingen. Hopelijk zijn wij samen de perfecte thrillerauteur.'

De boeken van Slaughter komen in 120 landen uit. Tot dusver heeft zij negentien thrillers geschreven. Haar nieuwste Will Trent-thriller, The Last Widow, verschijnt in juni. Volgens zijn uitgeverij HarperCollins wordt er elke negen seconden een thriller van Lee Child verkocht.


Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: