29 april 2019

Een mol in het Westen (nieuws, 2019)

Alweer een andere vrouw  Sommige woorden kom je meer dan eens tegen in de titels van thrillers. We kunnen zo negen auteurs noemen die het woord 'vergelding' in de titel hebben gebruikt. 'Tegengif', ook vaak toegepast. Evenals 'dilemma', 'geheim', 'meisje' of 'zusje'.

Dat hele titels gekopieerd worden, komt minder vaak voor. Maar nu hebben we er weer eentje gesignaleerd. Lazen we eind vorig jaar met veel genoegen de thriller De andere vrouw van Michael Robotham, binnenkort kunnen we ons opmaken voor een ontmoeting met opnieuw een andere dame.

Op 4 juni verschijnt bij HarperCollins Holland De andere vrouw van Daniel Silva, 'een actuele thriller vol verrassende twists', aldus de uitgever, en 'meteen op 1 in de bestsellerlijst van de New York Times'. Silva voert hierin opnieuw zijn protagonist Gabriel Allon ten tonele.

In een geïsoleerd dorpje in Zuid-Spanje schrijft een mysterieuze Franse vrouw haar memoires. Het is het verhaal van de man die ze ooit liefhad in Beiroet en het kind dat bij haar is weggehaald wegens landverraad. De vrouw bewaart een van de grootste geheimen van het Kremlin. Lang geleden heeft de KGB een mol geïnfiltreerd in het hart van het Westen. En die staat nu op het punt de macht te grijpen…

Slechts één man kan de zaak oplossen: Gabriel Allon, de legendarische kunstrestaurateur en meesterspion. Zijn zoektocht naar de waarheid leidt hem van het grootste verraad van de twintigste eeuw naar de oevers van de Potomac-rivier bij Washington D.C. Kan hij op tijd de wereld redden?

Daniel Silva heeft 21 boeken op zijn naam staan, waaronder Het zwarte gif en Het huis der spionnen. Hij begon zijn carrière als journalist, zo versloeg hij de oorlog tussen Iran en Irak in 1987 en werkte tot 1997 voor CNN. Na het succes van zijn debuut De onwaarschijnlijke spion ging hij fulltime boeken schrijven. Zijn boeken zijn in meer dan 30 talen verschenen. Hij woont in Florida met zijn vrouw, televisiejournaliste Jamie Gangel, en hun tweeling.

Geen opmerkingen: