06 april 2019

Moorddadige stalker (nieuws, 2019)

Nederlandse schrijft Scandi-thriller 



Lineke Breukel emigreerde in 2012 van het drukke westen van het land naar Zweden. In een nieuwe  en buitengewoon rustige nieuwe omgeving legde zij zich vanaf dat moment toe op het schrijven van thrillers. Haar nieuwste werk, getiteld Boeman, is er volgens uitgeverij Van Dorp een in Scandinavische stijl. 


In Boeman, deze week verschenen, schrijft Breukel dat sinds tien jaar er op dezelfde zomerdag jonge vrouwen verdwijnen uit het dorpje Tåtorp in Zuid-Zweden. Wanneer een elfde vrouw zou moeten verdwijnen, gebeurt er echter niets. Is de dader te laat?

Op hetzelfde moment speelt zich een drama af in een geïsoleerd landhuis aan het Vikenmeer, waar de jonge Raven Winter een strijd levert tegen een moorddadige stalker. Wanneer Ras Mus zich daarmee gaat bemoeien, wordt ook hij onverwachts gedwongen om te vechten voor zijn leven.

Eveline Maria (Lineke) Breukel-van Rossum (Den Haag, 1961) Ze schreef twee boeken over haar emigratie naar Zweden en meerdere literaire thrillers. In 2018 schreef zij een biografie voor een incestslachtoffer, Moeder is boos genaamd.

Breukel is een kleindochter van Jan Nowee, een van de schrijvers van de Arendsoog-serie. Zij werd in het verleden meerdere malen gestalkt. Vooral haar emoties en de manier waarop zij zich hiertegen sterkte, heeft Breukel in haar thrillertrilogie Vluchtspel verwerkt.

De schrijfster verhuisde in 1997 met haar man en zoon naar Pijnacker. Na enkele jaren van survivalvakanties in Zweden, kocht ze met haar man in 2005 een huis in de natuur van het Zweedse Småland. In 2012 emigreerde Breukel met haar gezin naar Zweden. Over deze stap schreef zij de boeken Zweedse Buren en Rare Jongens die Zweden. Naast schrijfwerk houdt Lineke Breukel zich als coach en behandelaar parttime bezig met het begeleiden van probleemjongeren in een tehuis in Eksjö.

Geen opmerkingen: