12 april 2019

Hardlopers (nieuws, 2019)

Van der Cruysse laat Bende van Nijvel herleven Hij won de Hercule Poirotprijs en de Schaduwprijs en was de schrijver die de allerlaatste Diamanten Kogel won. Kortom, Jan van der Cruysse maakte indruk met zijn Bling Bling-trilogie. In een nieuw tweeluik laat hij de grootste nachtmerrie van BelgiĆ« werkelijkheid worden. 

Jan van der Cruysse heeft iets met allitererende boektitels. Na Bling Bling 1, 2 en 3 komen Boem Boem 1 en 2 op de markt. Het eerste deel verschijnt op 29 mei bij uitgeverij Angele.

De schrijver gaat er direct met een gestrekt been in. Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Wanneer 's anderendaags een nieuw bloedbad wordt aangericht onder de wachtende ouders bij een Brusselse schoolpoort, is Belgiƫ alweer wereldnieuws.

Een snelle opeising door IS, verrast de politie. Scholen, restaurants en hotels blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Vluchten naar Brussel worden afgelast. Al vlug spuien de media en buitenlandse politiek onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders.

De enige die stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. De politie ploegt koppig voort: dit is onmiskenbaar het werk van Islamitische Staat. Tot Alexandra samen met een jonge journaliste het land confronteert met zijn ergste demonen: de Bende van Nijvel is opnieuw actief.

Jan Van der Cruysse (Brugge, 13 juli 1960) is naast schrijver werkzaam als communicatieadviseur. Hij werkte twintig jaar als woordvoerder bij Brussels Airport. Hij is een specialist in crisiscommunicatie. In 2016 verscheen het eerste deel van de Bling Bling-trilogie. Van dit drieluik zijn meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: