02 april 2019

Tegendraadse speurder (nieuws, 2019)


Dromen over nachtelijke wandelingen 
Op 21 mei verschijnt bij HarperCollins Holland de thriller De kinderen die het bos in gingen van Lina Bengtsdotter. Een boek dat een 'intens spannende Zweedse crimesensatie' heet te zijn.


De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet.

Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze te veel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.

Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

VN Detective- & Thrillergids noemt Charlie Lager een rebelse Zweedse politieagent. En de Zweedse krant Dagbladet schreef over dé grote Zweedse crimesensatie. Schrijfster Lina Bengtsdotter (1977) groeide op in Gullspång, waar de Charlie Lager-serie zich afspeelt. Tegenwoordig woont ze met haar kinderen in Stockholm, en werkt ze als docent Zweeds en psychologie.

Het eerste deel van de serie werd in Zweden verkozen tot beste thrillerdebuut én was het bestverkochte debuut van het jaar.

Geen opmerkingen: