12 april 2019

Nieuwe krachten (nieuws, 2019)

Zoeken aan gene zijde 



Eerder schreef ze acht thrillers over psychologe Kathleen Verlinden. Nu introduceert de Vlaamse schrijfster Anja Feliers een nieuw personage: medium Caro Westerhof. In Wat hij mij zei ontstijgt de auteur dit aardse tranendal. Uitgeverij Van Halewyck brengt op 23 april deze mystieke thriller op de markt.

Op een warme zomerdag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.

Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

Anja Feliers (1971, Bilzen) ontdekte op zevenjarige leeftijd de magie van boeken. Tijdens een week ziek zijn bracht haar broer voor haar een stapel boeken mee uit de bibliotheek. Een wereld ging open. Sindsdien bezocht ze de bib wanneer die maar open was om haar portie leesvoer op peil te houden. Toen Anja elf werd stierf haar moeder. Een periode van grote eenzaamheid was het gevolg. Anja maakte een belofte aan zichzelf dat ze ooit een boek zou schrijven over het verlies van haar moeder.

Toen ze 21 was vond Anja dat het tijd was om de belofte die ze gedaan had, waar te maken. Ze schreef een boek over het verlies van haar moeder dat bestemd was voor de kinderen die zij ooit nog zou hebben. Het boek belandde in de kast waar het jarenlang zou blijven liggen.

Op een dag vertelde Anja aan een vriendin over het bewuste boek. Nadat de vriendin het boek gelezen had, opperde ze het idee het eens op te sturen naar een uitgeverij. Dat zag Anja wel zitten, er was alleen één grote 'maar'. Het boek was té persoonlijk om zo te laten uitgeven. Anja ging opnieuw aan het werk en maakte van het boek een fictief verhaal.

In maart 2004 debuteerde Anja met het herschreven boek onder de titel Donkere kamers.

Geen opmerkingen: