31 juli 2018

Wordt verwacht 445 (nieuws, 2018)

Een vergismoord of niet?


Het was een tijdje stil rond Heleen van der Kemp, maar haar uitgeverij Cargo geeft met vreugde kennis van het feit dat er een nieuwe thriller van haar hand op stapel staat. Het boek heet Voor de meisjes en verschijnt dit jaar op Dierendag. Er is verder geen relatie tussen het boek en de feestdag voor onze blaffende, miauwende en gakkende vrienden. 

Elk huisje heeft zijn kruisje en dat geldt zeker voor de woning waarin Anna opgroeit. Ze ontvlucht op jonge leeftijd haar rijke familie. Ze heeft daarvoor redenen genoeg: Haar vader Manfred heeft het te druk met zijn eigen leven, stiefbroer Leonard reageert zijn frustraties af op zijn zusje, en haar jongste broer Jean kiest altijd de kant van zijn oudere broer.

Dertig jaar later lijken de verhoudingen iets verbeterd: Manfred doet moeite de familieband te herstellen met een maandelijks familiediner, en Anna past regelmatig op bij haar favoriete nichtjes, de dochters van Jean.

Dan wordt Leonard neergeschoten voor zijn huis. Het lijkt het werk van een huurmoordenaar, maar niets wijst erop dat Leonard criminele banden had. Politie-inspecteur Nina Hansen leidt het onderzoek en ontdekt dat elk familielid zijn eigen geheimen heeft. Of was het toch een vergismoord?

Met deze nieuwe thriller neemt Heleen van der Kemp (1974) afscheid van haar heldin, rechercheur Britt Franken, die in haar eerdere thrillers Blond 15, Afrekening, Onschendbaar en Bijwerking achter slechteriken aanzat.

Geen opmerkingen: