05 juli 2018

Van de transfermarkt (nieuws, 2018)

Camilla voor een habbekratsGoed nieuws voor fans van Camilla Läckberg, die nog enkele lacunes hebben in hun collectie thrillers van de Zweedse thrillerkoningin. In november komen twee wat oudere boeken voor een 'midpriceje' op de markt. Uitgeverij Ambo|Anthos wil van haar stapel Läckbergs af ('op = op'), want de auteur verkast naar The House of Books.

De thrillers Engeleneiland (oorspronkelijk verschenen in 2011) en Vuurtorenwachter (2009) zijn dan voor 11 euro te koop. Van Engeleneiland en Vuurtorenwachter zijn respectievelijk 80.000 en 85.000 exemplaren verkocht.

The House of Books publiceert volgend voorjaar het eerste, nog titelloze deel van een tweeluik. De psychologische thriller, die zich in Stockholm afspeelt, draait om Faye, een vrouw die bereid is heel ver te gaan om haar doel te bereiken: wraak. Naast het tweeluik brengt The House of Books – dat zegt zeer verguld te zijn met de overstap – ook een nieuw deel in de Fjällbacka-serie.

Camilla Läckberg debuteerde in 2003 met IJsprinses, het eerste deel in deze serie. De schrijfcarrière van deze econome nam daarna snel een internationale vlucht. Haar werk verschijnt inmiddels in meer dan veertig talen en zestig landen. Na tien wereldwijde bestsellers staat de teller op 22,5 miljoen verkochte exemplaren. Al haar thrillers zijn ook verfilmd. 'Läckberg is met recht de Europese koningin van de thriller', aldus The House of Books.

Behalve thrillers schrijft Läckberg kook- en kinderboeken. Ook is ze maatschappelijk zeer betrokken en zet ze zich in voor goede doelen waaronder het kankerfonds voor kinderen. Verder steunt zij actief ondernemingen die door vrouwen zijn opgericht.

Geen opmerkingen: