16 juli 2018

Een tweepersoons bed (nieuws, 2018)

Barack Obama, de crimefighterLanceerde begin juni Bill Clinton - in samenwerking met James Patterson - zijn thriller President vermist, nu ligt sinds kort een thriller in de Amerikaanse boekwinkel waarin een andere oud-president zelfs een heldenrol vervult. Het is Barack Obama, die samen met zijn buddy en toenmalige vicepresident Joe Biden het onrecht bestrijdt.

Hope Never Dies, zo heet de thriller die uit de tekstverwerker van Andrew Shaffer vloeide. Eerder publiceerde de auteur de satirische thriller The Day of the Donald: Trump Trumps America en de parodie Fifty Shames of Earl Grey.

De thriller begint als Obama en Biden het Witte Huis hebben verlaten. Joe Biden zit een beetje achter de geraniums te verpieteren als hij hoort dat de treinmachinist met wie hij goed bevriend was geraakt toen hij als senator forensde tussen Delaware en Washington, dood is aangetroffen op het spoor bij de stad Wilmington. De politie vindt een zakje heroïne in de broekzak van de machinist en concludeert dat hij een drugsslachtoffer is, een van de velen.

Maar die constatering wil er bij Biden niet in. Verveeld geraakt met het nietsdoen als oud-vicepresident stelt hij zelf een onderzoek in en hij gaat er met gestrekt been in. Biden gaat op pad met de enige man die hij ooit volledig heeft vertrouwd, de 44ste president van de Verenigde Staten, Barack Obama. Samen verkennen zij de donkerste uithoeken van Delaware, reizend van goedkope motels naar bars waar motorbendes zich ophouden. En dan komen ze op het spoor van duistere krachten die de VS met een tsunami van sterk verdovende middelen bedreigen.

Volgens de critici die het boek inmiddels gelezen hebben is Hope Never Dies deels een thriller en deels een roman waarin de 'bromance' hoogtij viert. Op een bepaald moment zijn Biden en Obama zelfs gedwongen een tweepersoons bed in een motel te delen. Volgens Shaffer is dit boek de eerste van een serie Biden-Obama thrillers.

Bron: The Washington Post

Geen opmerkingen: