02 augustus 2018

Gesignaleerd 442 (nieuws, 2018)

Die laatste hete zomerAls deze periode waarin hittegolven elkaar opvolgen nog even aanhoudt, dan is de nieuwste thriller van Rebecka Edgren Aldén een passend boek om de hondsdagen van 2018 loom luierend in een hangmat mee door te komen. De laatste zomer heet de thriller en verschijnt op 23 augustus bij uitgeverij Cargo. 


Als veertienjarig meisje brengt Gloria haar zomers door op een eiland in de Zweedse archipel. Gloria’s moeder heeft daar met vriendinnen een vakantiecommune opgericht die door de dorpsbewoners met argwaan wordt bekeken, maar waardoor ze ook worden aangetrokken.

Twintig jaar later keert Gloria terug naar het eiland, naar het luxe zomerhuis van de familie van haar nieuwe vriend Adam. Ze geniet van de heerlijke zomerse weken, maar langzaam keren ook de herinneringen terug aan die laatste hete zomer, toen een van de jongens uit het dorp zich met zijn scooter doodreed.

Wanneer Gloria op een dag rond de leegstaande villa van de commune loopt, vindt ze daar het levenloze lichaam van een vrouw, met een sjaal over haar gezicht en een verwelkt boeket in haar handen. De dood van de vrouw blijkt alles te maken te hebben met die laatste zomer…

De Zweedse Rebecka Aldén is journalist en redacteur. Ze woont in Nacka, net buiten Stockholm. Ze debuteerde twee jaar geleden met De achtste doodzonde.

Geen opmerkingen: