11 juli 2018

Naar een prachtig, maar sinister landhuis (nieuws, 2018)

Nieuwe misdaadroman van J.K. Rowling op stapelOp 18 september ligt een vierde deel in de serie misdaadromans rond speurder Cormoran Strike in de winkel. Dit heeft de Schotse bestsellerauteur J.K. Rowling, die de thrillers onder de naam Robert Galbraith schrijft, laten weten. 

Via de Twitter-account van Robert Galbraith gaf de schrijfster de cover van de thriller Lethal White vrij. Van de eerste drie misdaadromans, Koekoeksjong, Zijderups en Het slechte pad zijn tot dusver ruim 1 miljoen exemplaren verkocht.

Volgens uitgeverij Little, Brown gaat het nieuwe boek over een jongeman genaamd Billy, die de hulp van priv├ędetective Cormoran Strike inroept. Strike wordt gevraagd een misdrijf te onderzoeken waar Billy als kind getuige van is geweest. Maar Billy kan zich geen details van het misdrijf herinneren. En voordat Strike kan doorvragen vlucht Billy in paniek zijn kantoor uit.

De zoektocht naar de ware toedracht leidt Strike en Robin Ellacott - voorheen zijn assistente, nu zijn partner 'in crime' - via de achterbuurten van Londen en geheime plekken in het Parlement naar een prachtig, maar sinister landhuis op het platteland. Volgens de uitgever geeft het boek ook meer weer over de ontwikkeling van de relatie tussen Strike en Ellacott.

Boekhandelsketen Waterstones heeft Lethal White nu al getipt als mogelijke bestseller voor komend najaar. In de voorverkoop biedt de winkel het boek aan voor de helft van de prijs: 10 Britse pond. Kopers maken bovendien kans op een gesigneerd exemplaar van de thriller.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: