10 juli 2018

Net uit de bajes (nieuws, 2018)

Netflix lijft priv├ędetective Spenser inDe Amerikaanse streamingdienst Netflix weet zich verzekerd van de avonturen van Spenser, priv├ędetective uit Boston. Het bedrijf stort zich op de productie van een bewerking van de thriller Wonderland van Ace Atkins. Mark Wahlberg gaat de hoofdrol spelen.

Wonderland is een deel uit de Spenser-reeks, die aanvankelijk door Robert B. Parker werd geschreven en na diens dood door Ace Atkins werd voortgezet. Wonderland werd in 2012 door Atkins gepubliceerd.

De thriller vertelt het verhaal over Spenser, die net uit de gevangenis is ontslagen. Hij wordt weer de onderwereld van Boston in getrokken en ontdekt daar de waarheid achter een sensationele moordzaak en een samenzwering.

Spenser duikt op in 48 thrillers, die door Parker en Atkins zijn geschreven. Ze kwamen alle op de bestsellerlijst van de New York Times terecht.

Robert B. Parker overleed in januari 2010, volgens zijn uitgever 'zittend aan zijn bureau' in zijn woning in Cambridge, Massachusetts. De auteur is 77 jaar geworden. Parker blies met de Spenser-reeks het hardboiled thrillergenre begin jaren 70 weer nieuw leven in. Voor de Amerikaanse televisie werd in die periode al een serie van Parkers detectives gemaakt: 'Spenser: For Hire'.

Parker gold lange tijd als de nestor van de Amerikaanse misdaadschrijvers. Zijn Spenser-reeks leverde hem een grote schare trouwe fans en veel goede kritieken op. Een recensent van de New York Times Book Review bestempelde de Spenser-avonturen als een van de grote series in de geschiedenis van de Amerikaanse misdaadliteratuur.

Parker, een uitgesproken bewonderaar van Raymond Chandler, werd op 17 september 1932 geboren in Springfield, Massachusetts. Hij ging in dienst en werd uitgezonden naar Korea. Daarna studeerde hij af in Engels aan Boston University. Hij trouwde in 1956 met Joan met wie hij later Pearl Productions oprichtte, een onafhankelijke filmmaatschappij, vernoemd naar hun hond Pearl.

In 1971 begon Parker met het schrijven van zijn Spenser-reeks, terwijl hij nog les gaf aan de Northeastern University in Boston. Hij won twee Edgar Awards. In 2002 werd hij door het genootschap Mystery Writers of America uitgeroepen tot Grand Master, een titel die eerder was toebedacht aan onder anderen Alfred Hitchcock en Ellery Queen.

Bron: Variety.com

Geen opmerkingen: