04 juli 2018

Bloed en inkt (nieuws, 2018)

Perfecte pitch leidt tot boekendealPitchen, je moet het maar kunnen. En Alison Belsham kan het. Twee jaar geleden hield ze een promotiepraatje over haar eerste boek op het Pitch Perfect-onderdeel van het Bloody Scotland Crime Writing Festival. And guess what? De jury koos haar als winnaar. Prompt stonden de uitgevers voor haar in de rij. Ook The House of Books uit Nederland. 

De ambitie om een scriptschrijver te worden zette haar achter de tekstverwerker. In 2000 werd ze geroemd om haar beeldende manier van vertellen in de race om de Orange Prize for Screenwriting. Een jaar later was Alison Belsham een van de genomineerden in de BBC Drama Writer-competitie.

Het leven in het algemeen en kinderen in het bijzonder zorgden voor een onderbreking en een switch naar fictie. In 2009 werd haar roman Domino geselecteerd voor begeleiding door de prestigieuze organisatie Adventures in Fiction. En toen kwam haar perfecte pitch op het Schotse thrillerfeest. Uitgevers klopten vervolgens op haar deur. Ze koos voor de uitgeverij van Ragdoll van Daniel Cole, waar haar thriller The Tattoo Thief zal verschijnen. The House of Books brengt medio september de Nederlandse vertaling, De Tattooverzamelaar, op de markt.

Hoofdpersoon in het verhaal is Mani Mullins, een tatoeƫerder uit Brighton. Wanneer zij een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp dringend nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de inktcreaties van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl ze nog leven.

Marni kent de wereld van inkt en opperhuid als geen ander. Maar ze heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van de volgende persoon die van zijn of haar tattoo zal worden beroofd, maar zal ze het aan Sullivan gaan vertellen. Of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

Alison Belsham is getooid met een uit de kluiten gewassen tatoeage op haar rechterarm. Die liet ze zetten in Berlijn in november 2015. De 'operatie' duurde zo'n zes uur. 's Avonds, liggend op haar hotelbed en vol bewondering kijkend naar de tatoeage, kwam het verhaal tot haar, zo vertelt ze op haar website.

Geen opmerkingen: