11 juli 2018

Al dente (nieuws, 2018)

Is de Vampier van Bergamo weer terug?Op 14 augustus verschijnt bij HarperCollins Holland de thriller Heimwee naar bloed van het schrijfkoppel Dario Correnti. Centraal hierin staat de vraag: wie schept er in vredesnaam plezier in om een copycat te worden van de eerste Italiaanse seriemoordenaar?

Een stadje in het noorden van Italiƫ wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar (afbeelding).

Verzeni, bijgenaamd ‘de vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet, organen verwijderde en hun bloed dronk. De in 1849 geboren Verzeni, wordt in 1872 gearresteerd en een jaar later tot levenslang veroordeeld. Hij sterft op 31 december 1918.

Wat hebben deze nieuwe moorden echter te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten bijten zich - niet letterlijk - vast in de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan. Nog voor Heimwee naar bloed verscheen in Italiƫ was de internationale belangstelling al heel groot. En terecht, zegt de uitgever: 'Het verhaal is gebaseerd op feiten, zeer goed geschreven en ongekend spannend.' Heimwee naar bloed verschijnt in zestien landen en is genomineerd voor de Premio Bancarella, een belangrijke literaire prijs.

Geen opmerkingen: