09 juli 2018

Lange schaduwen (nieuws, 2018)

Toneelstuk van Ian Rankin wordt thrillerUitgever Orion brengt dit najaar het toneelstuk Rebus: Long Shadows van Ian Rankin als thriller op de markt. Long Shadows is het 'toneeldebuut' voor rechercheur John Rebus, de hoofdrolspelers in tientallen boeken van de Schotse misdaadschrijver.

Het toneelstuk is geen bewerking van een al bestaande Rankin-thriller, maar een geheel nieuwe 'whodunit', die misdaadauteur in samenwerking met toneelschrijver Rona Munro maakte. Volgens Ian Rankin wordt Rebus getart door schaduwen uit het verleden in een 'spannend, aangrijpend, diepgaand en ideeënrijk verhaal'.

De thriller verschijnt tegelijk met de wereldpremière van Long Shadows op 20 september in het Birmingham Repertory Theatre. Na Birmingham reist het stuk het land door, zo wordt het ook opgevoerd in King's Theatre in Edinburgh, de woonplaats van Rankin.

'Ik had al heel lang de wens om John Rebus op de planken te zien', aldus Rankin. 'Het was een voorrecht om met Rona Munro aan een gloednieuw verhaal te werken.' Rankin bedacht het personage van de morsige, ouderwetse en dwarse rechercheur in 1987. Sindsdien maakte Rebus in vele boeken van Rankin zijn opwachting.

Een maand na de première van Long Shadows ligt er weer een nieuwe Rebus-thriller in de winkel, getiteld In a House of Lies.

Bron: The Bookseller 

Geen opmerkingen: