25 juli 2018

Gesignaleerd 440 (nieuws, 2018)

Consuelo Roland - Lady LimboBij Karakter Uitgevers is recent de thriller Lady Limbo verschenen.  Het is het eerste deel van een trilogie van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Consuelo Roland. 


Tijdens Paola's studie overlijdt haar vriend Nicky door een bizar ongeluk. Jaren later trouwt ze met de schrijver Daniel, een studievriend van Nicky.

Paole en Daniel de Luc hebben een goed huwelijk. Maar dan breekt die kwade vrijdagavond aan. Daniel, een misdaadschrijver met - verrassenderwijs - een grote liefde voor de dichtkunst, verdwijnt uit hun appartement aan Camps Bay in Kaapstad terwijl hij een pastamaaltijd aan het bereiden is.

Echtgenote Paola is de wanhoop nabij als ze na dagen nog niets van hem gehoord heeft. Maar dan wordt ze benaderd door een vreemdeling die zegt haar man te kennen. Maar Daniel gebruikt nu een andere naam. De vreemdeling waarschuwt Paola om niet op zoek naar hem te gaan. Paola ontdekt gaandeweg dat Daniel betrokken is geraakt bij de duistere wereld van de sexindustrie, waar hooggehakte dames goed betalen voor een man die anoniem sperma wil afstaan. Dit zet Paola's wereld op z'n kop en wat volgt is volgens de uitgever een voortrazende thriller die zich afspeelt tussen Kaapstad en Parijs.

Consuelo Roland begon op tienjarige leeftijd haar fantasie de vrije loop te laten toen ze een dagboek (met een slotje) als cadeau kreeg. Ze is blijven schrijven, ook toen ze een baan kreeg in de IT-sector. Poëzie was toen haar uitlaatklep. Roland volgde enkele schrijfcursussen en slaagde erin om haar eerste boek The Good Cemetery Guide bij een lokale uitgever gepubliceerd te krijgen. Ze heeft plannen voor nog meer boeken na haar Limbo-trilogie, zo staat er een feministische sciencefictionroman op de agenda.

Geen opmerkingen: